Romanian Soccer Manager - Forum
Bine ati venit pe forum !

Pentru a intra in joc mergeti pe http://rsm.actionarul.roRomanian Soccer Manager - Condu-ti echipa spre glorie
 
AcasaAcasa  Joaca Acum  CalendarCalendar  FAQFAQ  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Help

In jos 
AutorMesaj
RSM | MaReS
MaReS
MaReS
avatar

Mesaje : 204
Membru Din : 07/08/2009
Locatie : Dej, Cluj, Romania

MesajSubiect: Help   Sam Sept 19, 2009 3:05 am

Romanian Soccer Manager Help

Nu te descurci cu navigarea pe site? Nu intelegi prea bine ce sa faci cu echipa ta? Nu e nici o problema, acest Help va incerca sa te lamureasca.

1. Site-ul
2. Jocul
3. Forum
3. Blog

SITE-UL

Pagina principală a site-ului Romanian Soccer Manager conţine un Tab cu meniuri, o căsuţă din care puteţi afla noutăţi despre RSM şi o alta (în dreapta) de unde va puteţi loga şi/sau înregistra.

1.1 Creează-ţi un cont!
Pentru a creea un cont faceţi un simplu click pe "Nu ai cont?". În aceeaşi căsuţă se va deschide un formular unde veţi introduce datele necesare pentru creearea unui cont. Este absolut necesar să luaţi la cunoştinţă că vă este permis doar 1 cont/e-mail şi că numele echipei nu-l veţi mai putea modifica decât după achiziţionarea unui cont Premium. Parola introdusă trebuie să aibă cel puţin 6 caractere. Pentru a putea creea cont-ul este necesar să luaţi la cunoştinţă Termenii de Utilizare! După creearea contului vă veţi putea loga şi veţi putea intra în joc apăsând click-ul pe "Joaca Acum". Mai multe despre joc în capitolul 2 al acestui Help.

1.2 Meniuri
După cum s-a precizat anterior, prima pagina (ca de altfel, oricare alta) contine un Tab cu meniuri. Mai jos vom descrie fiecare meniu cu funcţionalitatea lui:

- Acasa --- cu ajutorul acestui buton veţi putea reveni la pagina princlipală oricând vă doriţi;
- Echipe --- aici veţi putea vizualiza o listă cu toate echipele înscrise;
- Imagini --- aici veţi putea vedea Screenshot-uri ale jocului şi descărca wallpaper-uri;
- Forum --- de aici puteţi accesa forum-ul Romanian Soccer Manager; mai multe detalii despre Froum în unul din capitolele următoare;
- Blog --- de aici puteţi accesa blog-ul Romanian Soccer Manager unde veţi afla noutăţi despre RSM şi veţi putea face comentarii.


JOCUL

Pentru a intra în joc faceţi click pe "Joaca Acum". Se va descide o pagină personală a echipei dumneavoastră, unde veţi afla detalii despre echipa şi despre ligile în care este sau în care se poate înscrie echipa dumneavoastră, echipamentele echipei şi detalii despre ultimele meciuri jucate. Puţin mai în sus veţi avea un meniu şi în dreapta suma de bani de care echipa dumneavoastră dispune.

2.1 Echipa
Făcând click pe butonul "Echipa" vă va apărea o pagină cu jucătorii. Aici veţi putea afla toate detaliile despre jucătorii dumneavoastră (nume, abilităţi, vârstă, stare, salar şi partea preferată de jucător).
Abilităţile jucătorilor vor fi exprimate în stele (cu valori cuprinse între 0 şi 5), dar pot fi schimbate în valori numerice făcând un simplu click oriunde pe o stea (valorile numerice sunt între 0 şi 1000). Făcând click pe valorile numerice are acelaşi efect (transformă în stele).
Starea şi partea preferată de fiecare jucător le puteţi afla mergând cu mouse-ul deasupra icoanei corespunzătoare rubricii, respectiv jucătorului în cauză. Când mergeţi cu mouse-ul peste iconiţa corespunzătoare piciorului preferat de fiecare jucător va apărea partea care are valoarea mai mare (dreapta sau stânga), respectiv valoarea.
În stânga fiecărei linii corespunzătoare fiecărui jucător se află o iconiţă cu semnul "$"; acţionând acest buton şi introducând preţul cerut pentru jucător veţi pune jucătorul la piaţa de transferuri. Dacă cineva va achiziţiona jucătorul, suma cerută va fi introdusă în contul dumneavoastră. Atenţie! Veţi primi suma numai şi numai în cazul în care cineva va achiziţiona jucătorul!
În dreapta liniei se află icoane fie cu "IN", fie cu "REZ". Făcând click pe "IN" veţi scoate jucătorul din primul 11, butonul "REZ" introducând jucătorul în echipă.
Rubrica ANTRENORI, respectiv PERSONAL MEDICAL va deschide o pagina unde veţi putea vedea antrenorii şi medicii echipei.
Puţin mai sus de aceste rubrici se afla un alt meniu, de unde veţi putea stabili poziţiile jucătorilor (Primul 11), veţi putea antrena jucătorii (Pregatiri) şi veţi putea vedea meciurile amicale la care aţi fost provocat (Amical). Nu veţi putea alege decât poziţiile jucătorilor introduşi în primul 11; jucatorii introduşi în echipa vor avea "REZ" pe fond galben în lista tutror jucătorilor, iar cei care nu se află în primul 11 vor avea butonul "IN" pe fond roşu. Când alegeţi poziţiile jucătorilor, este important de ştiut că nu veţi putea pune 2 jucători pe aceeaşi poziţie. După ce salvaţi modificările, veţi putea vedea sus o miniatură cu un stadion pe care se prezintă cum arată aşezarea actuală.

2.2 Mesaje
Aici veţi putea vedea mesajele primite de la administraţie sau mesajele care vă vor informa în legătură cu meciurile pe care le-aţi purtat. Făcând click pe mesajele care au legătură cu meciurile, se va deschide un "Rezumat Meci" de unde veţi putea afla valoare cu care a scăzut starea jucătorilor. Este bine să vizualizaţi des această rubrică şi să ştergeţi mesajele neimportante periodic pentru a evita umplerea Inbox-ului şi facerea găsirii mesajelor importante dificilă.

2.3 Finanţe
Aici veţi putea modifica preţul unui bilet, vă veţi putea consulta contractul cu sponsorul actual sau veţi putea căuta un sponsor. De asemenea, veţi putea vizualiza şi bugetul actual.
Preţul unui bilet este o chestiune foarte importantă, întucât un bilet cu preţ redus va atrage mai mulţi spectatori (în limita locurilor stadionului), dar PROBABIL nu la fel de mulţi bani. Un preţ mai ridicat la bilet îi va nemulţumii pe unii, atrăgând mai puţini oameni pe stadion, dar va aduce probabil mai mulţi bani. Nu este recomandat însă ca preţul la bilet să fie exagerat de mare fiindcă puteţi rămâne fără spectatori!
Sponsorul este detaliul cel mai important pentru asigurarea banilor. Acesta vă va pune la dispoziţie o anumită sumă de bani, însă va avea şi aşteptări de la echipa dumneavoastră. De obicei, sponsorul care va asigura mai mulţi bani, va avea şi aşteptări mari. În cazul în care nu veţi respecta clauza veti pierde 80% din banii primiti.
2.4 Meciuri
Aici puteţi afla detalii despre ultimele meciuri jucate şi veţi putea consulta calendarul meciurilor următoare.
Lista jocurilor va cuprinde numele celor 2 Manageri (useri) ai celor două echipe, unul dintre ei fiind dumneavoastră.
Făcând click pe "IM" (InfoMeci) veţi deschide o pagină unde veţi putea vedea ecipele, data jocului, ora la care va avea loc meciul, stadionul pe care va avea loc meciul şi starea vremii.
În cazul în care meciul a fost deja jucat veţi putea vedea detaliile jocului: maractorii golurilor si minutul inscrierii acestora (simbolul minge reprezentand gol normal, PEN reprezentand gol din penalty, iar FK gol din lovitura libera), cartonasele primite si accidentarile si minutele in care au avut loc.

2.5 Stadion
La rubrica stadion veţi putea vedea schema stadionului, numele, numărul de locuri (capacitatea) şi nivelul. De asemenea veţi putea mări capacitatea acestuia. Creşterea nivelului şi a capacităţii stadionului este esenţială, întrucât un nivel mai mare ar putea atrage mai mulţi suporteri şi ar oferi condiţii mai bune, iar o capacitate mărită va permite mai multor suporteri să intre în stadion. Cu toate acestea, nu este recomandată utilizarea banilor pentru aşa ceva decât în cazul în care dispuneţi de o sumă "măricică", pentru a evita un eventual colaps financiar.
Tot la rubrica stadion veţi putea avea o vedere de asamblu a stadionului. Utilizatorii care dispun de un Cont Premium îşi vor putea personaliza stadionul, numind tribunele după bunul plac.

2.6 Magazin
De aici veţi putea achitiţiona jucători, antrenori, staff medical. Abilităţile funcţionează exact ca şi în cazul listei jucătorilor din echipă (făcând click pe stele se schimbă în valori numerice). Pentru a achiziţiona trebuie să faceţi un simplu click pe "CUMPARA". Suma cerută vă va fi retrasă din cont şi jucătorul va fi introdus în echipa dumneavoastră.


Pentru a încheia o sesiune de joc, faceţi click pe "Acasa" din tab-ul principal şi apoi apăsaţi butonul "Logout" din căsuţa de logare.FORUM

Forumurile RSM sunt similare oricăror altor forumuri, de aceea nu vom insista aşa mult pe această rubrică.

Când intraţi pe Forum, veţi primi un mesaj de întâmpinare (dacă nu sunteţi logat). În cazul în care aveţi un cont pe Forum, faceţi click pe Conectare; în caz contrar faceţi click pe Înregistrare pentru a vă creea unul. Dacă nu doriţi să vă creeaţi unul închideţi pur şi simplu mesajul de întâmpinare, dar trebuie să ştiţi că aveţi nevoie de un cont pe Forum pentru a vă înscrie echipa într-o ligă, spre exemplu.
Meniul este asemenator oricărui alt forum: Acasă vă va duce la pagina de start a forumului, Site vă va duce pe site-ul jocului, Blog pe blog-ul jocului, FAQ (Frequently Asked Questions - Întrebări Puse Frecvent) este un loc bun unde să vă rezolvaţi problemele întâmpinate pe Forum fără a mai apela la administraţie (în caz că nu reuşiţi este recomandat să apelaţi la administraţie), Cautare vă va permite să căutaţi pe Forum, la Profil veţi putea vizualiza profilul dumneavoastră, iar la Mesagerie veţi putea vizualiza mesajele primite de la alţi useri sau de la administraţie şi veţi putea trimite, la rândul vostru, mesaje altor jucători.

Pentru orice nelămurire legată de forum, apelaţi la Administratori sau Moderatori.


BLOG

Pe blog-ul RSM veţi putea afla noutăţi despre joc. De asemenea, vă veţi putea spune părerea în legătură cu toate acestea, postând un comentariu la post-ul respectiv (faceţi click pe "x comentarii" sub post). Veţi putea utiliza un Cont Google, LiveJournal, WordPress, TypePad, AIM sau OpenID pentru a posta comentarii.
Sus In jos
http://rsm.actionarul.ro
 
Help
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Romanian Soccer Manager - Forum :: RSM - Joc :: Tutorial-
Mergi direct la: